Марина Войкова е новата Мис България!

26-тото издание на Конкурса Мис България се отличи с явен вот на авторитетното жури и интернет гласуване в реално време. Организатор и лицензиант на конкурса е Агенция Интерсаунд с президент Ирина Папазова.

Победителката и двете и подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през следващата година.

Хореографията на конкурса беше поверена на Мартин Желев и Кремена Шопова. Първият тур беше посветен на родните места на участничките, със специално подготвени за целта тоалети от модна къща "Юнона". Следваха турове с облеклата на марките Патриция Пепе, Карън Милър и банските костюми на Делфина. В последният кръг петте финалистки бяха облечени с роклите на модна къща "Романтика" на дизайнерката София Борисова.

Водещи на церемонията бяха Ваня Пенева - Мис България 2011 и певецът Орлин Павлов. За доброто настроение на публиката се погрижиха изпълнителите Боряна Баташова, Сабатин Гогов, Тодор Гаджалов, балет "Ера" и швейцарската звезда Ла Дива.

В журито, председателствано от Ирина Папазова присъстваха Наталия Гуркова - Мис България 1998, Елена Ангелова - Мис България 1999, дизайнерката София Борисова, представители на марките "Уолфорд", "Алтънбаш", академията за мода "дел Лусо" и др. Като пълноправен член на журито символично присъстваха и зрителите чрез техния интернет вот.

Мис България 2015 - Марина Войкова е на 21г. от Елин Пелин. Завършила е класическата гимназия в София и в момента учи Българска филология в СУ. През 2004 печели и титлата "Малка Мис България". Модел е от 2 години, пътувала е в Париж и Истанбул, където работи с едни от най-добрите модни агенции. През януари и предстои да пътува в Милано, а след това и в Лондон.

На второ място се класира Александрина Цветкова, на 18 години - ученичка в Немската гимнаизия в Бургас, тренирала е 7 години художествена гимнастика. На трето място е Ирена Петрова, от Севлиево – с разностранни интереси: спортни танци, акробатика, баскетбол. Студентка в НБУ специалност Бизнес администрация.

Снимки: инж.Пламен Колев и Алекс Манчев

Сподели във Facebook