Банско – домакин на световния финал Мис Интернешънъл Туризъм 2013

Конкуpсът Miss International Tourism 2013 се проведе от 17 до 22 март в зимната столица на Балканите – град Банско. България за втори път е домакин на международния форум, чиято основна цел е да популяризира туризма в страната домакин. Той беше организиран от модна агенция Intersound и община Банско под патронажа на кмета града – г-н Георги Икономов.

Miss International tourism стана Маргарита Павлушина от Татарстан. Нейни подгласнички са Тифани Янг от Хонг Конг – I подгласничка, и Мила Ромевска от Македония – II подгласничка. Във финалната ТОП 5 класиция влязоха и Фани Ейшман от Франция и Елефтерия Митропулу от Гърция. Кметът г-н Георги Икономов връчи коронота на победителката. България беше представена от 20-годишната Вероника Стефанова, която учи политически науки и стана лице на Община Банско.

Сцената на зала “Никола Вапцаров“ беше пременена в бляскаво телевизионно студио за финалния гала спектакъл. Конкурсът започна с впечатляваща постановка на ансамбъл „Чинари“ и първото представяне на участничките в национални костюми. Зашеметяващата хореография и постановка са дело на младия режисьор Мартин Желев. Конкурсната надпревара продължи с кръг по бански костюми – колекция на Лизабел, официални тоалети и кръг на талантите. Основната идеа за популяризирането на България като туриситическа дестинация беше изразена с рекламни клипове с мотото "Bulgaria - The Magic lives here""! Международното жури бе представено от модния бос Ирина Папазова, кметът Георги Икономов, националните директори на конкурса Режан Клейн Маурер – Франция, Робърт Граматиков- Македония, Аманда Криел-Южна Африка, Наталия Киселова – Татарстан, продуцентът Владислав Славов , както и представители на медииното и бизнес пространство у нас.

Финалистките от 5 континента прекараха незабравима седмица в сърцето на Пирин, където имаха възможност да се потопят в уникалната атмосфера на Банско, да се насладят на българските традиции и обичаи. За комфорта на участничките и техните екипи се погрижи Green Life Ski & Spa Resort. „Щастлива съм, че в Банско за първи път усетих снега”, сподели 17-годишната Мис Южна Африка. „Опитахме и най-вкусните ястия”, допълниха представителките на Китай и Хонг Конг. Банско е много по-добро място за зимни спортове и прекарване на незабравима ваканция, отколкото много от най-известните европейски курорти, споделиха представителки на европейските страни по време на кръглата маса на тема „Туризмът – посланик на толерантността в глобалния свят”, която се проведе в община Банско под егидата на кмета – г-н Георги Икономов. Момичетата споделиха не само впечатленията си от България като туристическа дестинация. Но те се обединиха около идеята, че срещата с непознати места и култури, с нови хора е най-сигурният начин, хората по света да стават по-толерантни към различията помежду си. Те убедени, че престоят им в Банско ги е направил истински посланици на туризма в България.

Красивите участнички в Miss International Тourism 2013 имаха възможност лично да опитат удоволствията на белите писти, на SPA центровете, гостоприемните механи и не на последно място да усетят духа на старите Бански къщи, в които гостуваха и да научат повече за българската история и духовност по време на пътуването си до Рилски Манастир.

От Банско участничките си тръгнаха с много подаръци от Община Банско, Интерсаунд, Риваив Снайл –козметика, получиха и най-новите линии на Лизабел.

Сподели във Facebook