Мис Вселена България 2012

На 30 септември се проведе конкурсът "Мис Вселена България 2012", който излъчи българската представителка в най-престижния световен конкурс - "Miss Universe".

Авторитетно жури от български и чуждестранни известни личности, между които Юлияна Дончева - "Мисис България", Дони Василева - президент на модна агенция "Мега Талант Груп", Галена Димова - "Мис България – Вселена", Татяна Петрова - "Мис София", звездата на българската естрада Петя Буюклиева и др. Между зрителите на конкурса беше забелязан и плейбоят Тодор Славков.

Титлата "Мис Вселена България" и правото да представлява България на световния конкурс спечели 22-годишната студентка от Благоевград Жана Янева. Нейни подгласнички станаха Нина Ангелова от Русе и Каролина-Клер Симеонова от София.

Конкурсът "МИС ВСЕЛЕНА" (Miss Universe) е един от най-престижните световни конкурси за красота, който се организира всяка година от милиардера Доналд Тръмп и NBC Universal.

Тази година конкурсът ще се проведе на 19 декември в Лас Вегас и ще бъде излъчен на живо по най-гледаната американска телевизия NBC и многобройни телевизии по света.

Главни спонсори на конкурса бяха денс център "Sin City" и "София Принцес Хотел", където участничките бяха настанени.

Снимки: Алекс Манчев

Вижте видео от конкурса:

Сподели във Facebook