Обявиха датата за Miss USA

Miss USA 2014

Организаторите на конкурса Miss USA обявиха датата за тазгодишното издание на конкурса. Той ще се проведе на 8 юни в Батон Руж, Луизиана, и ще се излъчи по най-гледаната американска телевизия NBC. За престижната титла ще се състезават представителки от всички щати на Америка.

Победителката ще представи САЩ на единия от двата най-престижни световни конкурса за красота - MISS UNIVERSE (победителката от Miss America представя САЩ на другия световен конкурс - Miss World). В последните години, MISS UNIVERSE (Мис Вселена) е по-популярен от традиционният Miss World, благодарение на собственика на конкурса - милиардерът Доналд Тръмп и зрителите на NBC. MISS UNIVERSE се провежда на атрактивни места като Лас Вегас и Москва, и се следи на живо от над 1 милиард телевизионни зрители в целия свят.

За да достигне до финала на Miss USA, всяка една от участничките е спечелила конкурса на своя щат. Малко статистика: през годините най-много носителки на престижната титла са били от щатите Тексас, Калифорния и Ню Йорк. Настоящата носителка на титлата Miss USA е 26-годишната Ерин Брейди от щата Кънектикът. Работи като счетоводител и е завършила "Финанси" в университета на Кънектикът.

Ерин Брейди успя да достигне финалната десятка на MISS UNIVERSE, но престижната титла беше спечелена от венецуелката Габриела Ислер (пълното име на красавицата е Мария Габриела де Хесус Ислер Моралес). Представителките на Венецуела могат да се похвалят с 3 титли за последните 6 години.

Габриела Ислер, Miss Universe 2013:

Габриела Ислер, Miss Universe 2013

България беше представена на миналогодишния конкурс MISS UNIVERSE от 21-годишната Венета Кръстева. За тази година организаторите на Miss Universe Bulgaria - Мега Талант Груп, все още не са обявили датата на конкурса, на който ще бъде избрана представителката за световния конкурс.


Венета Кръстева, Miss Universe Bulgaria 2013:

Венета Кръстева, Miss Universe Bulgaria 2013

Сподели във Facebook